Kúpele Trenčianske Teplice

Kúpele Trenčianske Teplice ležia približne 15 km od mesta Trenčín. Ponúkajú pravú kúpeľnú atmosféru, bohatý kúpeľný život a v neposlednom rade rozmaznávajúcu starostlivosť, ktorá pomôže zmierniť mnohé zdravotné problémy.
  • Všetko je na v kúpelnom centre.To je super! Ďakujem za príemný pobyt.
  • Určite by som nevynechala prechádzku lesom, vadili mi len popadané stromy cez niektoré turistické...
  • Nemám žiadne výhrady.
  • Krásne mesto, pekná príroda,príjemný ludia
  • Každý si určitě najde vše vhodné dle jeho schopností. Já jsem byla se vším maximálně spokojena.

Poskytovatelia kúpeľnej starostlivosti

Kúpele Trenčianske Teplice, a.s.

Kúpele Trenčianske Teplice a.s. patria k najstarším a najnavštevovanejším kúpeľom na Slovensku. Je to predovšetkým vďaka vynikajúcej prírodnej sírnej termálnej vode. Liečebný ústav má celoročnú prevádzku. Liečebné termálne bazény pre svojich pacientov zabezpečuje zmluvnou formou so Slovenskými liečebnými kúpeľmi a.s. v Trenčianskych Tepliciach, ktoré sú vzdialené do 200 metrov od kúpeľno –... viac »

Liečebný pobyt skupina A

Liečebný pobyt skupina B

Liečba cez poisťovňu - pobyty typu A a typu B

Indikácie - aké choroby sa liečia v Trenčianskych Tepliciach

Kúpele Trenčianske Teplice sa špecializujú na liečbu a prevenciu ochorení pohybového aparátu, stavov po operáciách a úrazoch, neurologických problémoch, chronických reumatických ochorení, chorôb z povolania, ale aj ochorení z oblasti internej medicíny, gynekologické ochorenia a kožné ochorenia vrátane psoriázy. Kúpele v Trenčianskych Tepliciach tak poskytujú straostlivosť takmer o všetky indikácie. 

Najčastejšie Trenčianske Teplice navštevujú pacienti po operáciách pohybového aparátu ako sú výmena bedrového kĺbu a operácie chrbtice. 

Trenčianske Teplice majú platné zmluvy o poskytovaní kúpeľnej liečebnej starostlivosti so všetkými slovenskými zdravotnými poisťovňami.

Liečebný pobyt skupina A

Liečebné pobyty v skupine A v kúpeľoch Trenčianske Teplice sú v základnom štandarde plne hradené poisťovňou. Pacient hradí len poplatok za služby spojené s kúpeľnou starostlivosťou, miestnu daň a administratívny poplatok. V prípade záujmu o vyšší štandard pobytu v skupine A pacient hradí doplatky podľa aktuálneho platného cenníka doplatkov v kúpeľoch Trenčianske Teplice v indikačnej skupine A.

Liečebný pobyt skupina B

Pri liečebných pobytoch v skupine B v Trenčianskych Tepliciach si pacient hradí ubytovanie a stravu podľa vlastného výberu. Výška doplatku v skupine B v Trenčianskych Tepliciach závisí od vybraného ubytovacieho zariadenia.

Liečba cez poisťovňu v Trenčianskych Tepliciach

Absolvovať kúpeľnú liečbu hradenú zdravotnou poisťovňou môžu v Trenčianskych Tepliciach klienti všetkých zdravotných poisťovní. Ubytovanie pre klientov zdravotných poisťovní je zabezpečené v liečebných domoch Atlantis, Esplanade, Viktória, Pramenný dvor, Vlára a kúpeľných hoteloch Pax, Krym a Slovakia. Ubytovanie v ubytovacích zariadeniach vyššieho štandardu v indikačnej skupine A alebo ubytovanie v jednolôžkovej izbe je považované za nadštandardnú službu a je ho možné využiť len za doplatok.

Stravovanie je zabezpečené v liečebnom dome Pramenný dvor a na 1. poschodí v hoteloch Krym a Pax. Stravovanie v Pramennom dvore a hoteli Pax pozostáva z bufetových raňajok a servírovaných obedov a večerí. Hotel Krym ponúka stravovanie formou bufetových stolov. Klienti ubytovaní v liečebných domoch Esplanade (300 m), Eskulap, Viktória (100 m) a Atlantis (20 m) dochádzajú na stravu do liečebného domu Pramenný dvor. 

Podávanie liečebných procedúr prebieha v budovách Sina, Kaštieľ, Poliklinika a v hoteloch Pax, Krym a Slovakia. Procedúry sú podávané od pondelka do soboty, nedeľa je voľná. V kúpeľnom hoteli Krym sa nachádza aj bazén Grand s celoročnou prevádzkou. 

V Trenčianskych Tepliciach pracujú lekári z rôznych medicínskych odborov. Lekárske ambulancie sa nachádzajú v hoteloch Pax a Krym, v liečebnom dome Eskulap a v budovách Poliklinika, Sina a Kaštieľ.

Doplatky

Ak máte záujem o ubytovanie v samostatnej izbe, prípadne v apartmáne, kúpele Trenčianske Teplice si účtujú doplatok podľa aktuálneho cenníka.

Kúpele ponúkajú možnosť nadštandardnej stravy za poplatok.

Za rezerváciu konkrétnej izby, alebo zmeny izby na pobyte si kúpele Trenčianske Teplice účtujú jednorazový poplatok.

Kúpele Trenčianske Teplice ako jediné kúpele na Slovensku účtujú pri kúpeľnej liečbe aj tzv. administratívny poplatok.

Benefity

Služby poskytované pod jednou strechou ponúkajú hotely Slovakia, Pax a Krym a navyše sa nachádzajú priamo v centre na pešej zóne.

Hostia ubytovaní v kúpeľných hoteloch si môžu dokúpiť ďalšie procedúry za zvýhodnené ceny.

Kúpeľní hostia majú k dispozícii pitný prameň v liečebnom dome Pramenný dvor. Pre verejnosť je voľne prístupný prameň Ifigénia, umiestnený priamo na Kúpeľnom námestí v centre mesta.  

Tipy a upozornenia

  • Ubytovacie zariadenia v Trenčianskych Tepliciach sú rozptýlené od seba v rôznych vzdialenostiach. Ak máte problém s mobilitou, zvážte výber konkrétneho zariadenia. V niektorých sa nenachádza ani výťah.

  • Vonkajší bazén Grand je prepojený s hotelom Krym, rovno z izby teda môžete prejsť “suchou nohou”.

  • Hotel Pax je prepojený spojovacou chodbou s termálnymi bazénmi.

Prírodné liečivé zdroje Trenčianskych Teplíc

V Trenčianskych Tepliciach sa nachádza 6 prírodných liečivých prameňov. Ich voda sa radí k sírnym termálnym vodám. Má teplotu od 35,5 °C do 40 °C. Pred použitím v kúpeľoch nie je nijakým spôsobom upravená, dokonca ani ohrievaná či chladená.

Na vonkajšiu balneoterapiu sa využíva voda, ktorá sa nachádza v termálnych bazénoch (Kúpeľ Sina, Bazén MUDr. Čapka – PI, Bazén PII, Bazén PIII a Bazén PK a v Kryme).

Na pitné kúry slúži prameň Ifigénia.

Kúpele Trenčianske Teplice tiež používajú liečivé peloidy - prírodné sírne mineralizované fango a prírodnú rašelinu.

História liečby

Prvé oficiálne zmienky o teplých prameňoch v Trenčianskych Tepliciach pochádzajú z 13. storočia. Kúpele vyše dvoch storočí vlastnila rodina Illésházy. Najvýznamnejším majiteľom bol gróf Štefan Illésházy, ktorý nechal vybudovať niekoľko nových budov a kúpele sprístupnil verejnosti. V roku 1835 kúpele kúpil viedenský bankár Georg Sina, ktorý ich prebudoval a zmodernizoval. Jeho dcéra Ifigénia nechala postaviť dnes najvýznamnejšiu pamiatku Trenčianskych Teplíc - turecký kúpeľ Hammam.

V roku 1909 kúpila kúpele Maďarská banková a obchodná spoločnosť. V roku 1918 ich prevzala Československá účastinná spoločnosť liečivých kúpeľov. Stagnácia v rozvoji kúpeľov nastala v období po 2. svetovej vojne. K väčším zmenám došlo v 60. a 70. rokoch 20. storočia. Centrom kúpeľov sa stali nové moderné liečebné domy Krym, Pax a hotel Slovakia.

V súčasnosti patria kúpele akciovej spoločnosti Kúpele Trenčianske Teplice, a.s.

Ako tráviť voľný čas v Trenčianskych Tepliciach 

Kúpele Trenčianske Teplice pre svojich návštevníkov pravidelne pripravujú pestrý program voľnočasových aktivít. Tešiť sa môžete na prehliadky mesta a Hammamu, pešie výlety do blízkeho okolia, výlety do širšieho okolia s dopravou, kultúrne podujatia hudobno - zábavného aj vážneho charakteru a ďalší pestrý program. K dispozícii sú aj skupinové cvičenia ako sú napríklad nordic walking, pilates či cvičenie na fitlopte.

O aktuálnych akciách a aktivitách sa môžete informovať prostredníctvom informačných bulletinov, ktoré nájdete na recepciách liečebných domov, v informačnom stredisku na prízemí kúpeľného hotela PAX, alebo v kalendári podujatí, ktorý nájdete na webovej stránke kúpeľov. 

Pre milovníkov športu ponúkajú kúpele požičovňu rôzneho športového vybavenia a bicyklov. V meste nájdete aj tenisové kurty, futbal, stolný tenis, bowling či minigolf. Priamo v areáli kúpeľov, či v ich bezprostrednej blízkosti, sa nachádza množstvo pamiatok, prírodných krás, turistických chodníkov a cyklotrás.

Pravé kúpele 

Kúpele Trenčianske Teplice sľubujú, že počas liečebného pobytu v ich areáli zažijete všetko, čo patrí k pravému kúpeľnému životu. Zažijete tu pravú kúpeľnú atmosféru, kúpeľné divy, pravého kúpeľného manžela, pravý kúpeľ pod holým nebom, pravú kúpeľnú módu či pravú kúpeľnú oblátku. Za to všetko ručia testeri, ktorí kvalitu pravej kúpeľnej atmosféry v Trenčianskych Kúpeľoch otestovali za vás.
  • Všetko je na v kúpelnom centre.To je super! Ďakujem za príemný pobyt.
  • Určite by som nevynechala prechádzku lesom, vadili mi len popadané stromy cez niektoré turistické chodníky (smer Jánošíková jaskyňa alebo Biela skala. Pekné suveníry sú napríklad v obchode...
  • Nemám žiadne výhrady.
  • Krásne mesto, pekná príroda,príjemný ludia
  • Každý si určitě najde vše vhodné dle jeho schopností. Já jsem byla se vším maximálně spokojena.

Porovnanie hotelov

  Krytý bazén Vonkajší bazén Liečivá voda v objekte Pes na izbe Parkovanie Bezbariérové izby
Pax***
Slovakia***
Krym***
Atlantis**
Esplanade